Over mij

Mijn naam is Corné Ouwehand, 29 jaar oud, wonende te Katwijk aan Zee, getrouwd met Annemieke en trotste papa van Lukas (2019) en Hannah (2023). In het dagelijks leven ben ik Spoedeisende Hulp verpleegkundige in het LUMC in Leiden. Al enkele jaren heb ik als hobby: Fotografie, echter begint deze hobby aardig uit de hand te lopen. Ik ben hier dag in, dag uit mee bezig. Als ik geen foto's aan het maken ben, dan ben ik ze wel aan het bewerken of op zoek naar leuke plekjes en composities.

De laatste jaren ben ik me gaan interesseren in nachtfotografie, met name nachtlandschappen. Foto's van de melkweg, een mooie sterrenhemel of bijzondere verschijningen zoals lichtende nachtwolken, zeevonk of bijvoorbeeld de komeet Neowise van de zomer 2020 zijn mijn favoriet. Vroeger dacht ik altijd dat foto's van de melkweg nep waren, later kwam ik er achter dat deze foto's weldegelijk echt waren, toen zat er voor mij maar 1 ding op: Die foto's wil ik ook maken!

Zo gezegd zo gedaan... en nu ben ik dagelijks diverse apps aan het checken. Wordt het helder? Hoelaat komt de maan op? Hoe zit het met lichtvervuiling etc. Ik ben bijna continu bezig om nieuwe plekjes te ontdekken en een foto trip te plannen.

 

Via deze website wil ik jullie meenemen in de bijzondere wereld van de nacht. Waar menig mensen slapen, ben ik op pad om de mooiste nachtverschijnselen vast te leggen, verschijnselen waarvan een hoop mensen niet eens weten dat ze bestaan of dat dit in Nederland mogelijk is.

Mijn slogan: 'Showing you the beauty of the night'  sluit daar mooi bij aan. Ik vind het leuk om mensen dingen te laten zien waarvan ze het bestaan niet weten, of, net zoals ik voorheen, er vanuit gaan dat foto's van de melkweg nep zijn. Óf omdat ze niet zo gek zijn als ik om de halve nacht op pad te zijn en liever slapen 's nachts... ;)

 

Ik hoop zo voldoende over mijzelf te hebben verteld, veel plezier op mijn website!

Corné Ouwehand